Bami met kip 

Ingrediënten:

  • 400 g eiernoedels (Surinaamse of Chinese noedels)
  • 300 g kipfilet, in stukjes gesneden
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 1 bosje selderij, fijngehakt
  • 4 el ketjap manis
  • 2 el sojasaus
  • 1 el oestersaus
  • 1 bouillonblokje (kip of groente)
  • 1 tl zwarte peper
  • 1 tl suiker
  • Zonnebloemolie om te bakken

Optionele toevoegingen:

  • 2 stuks madame Jeanette peper (voor extra pit)
  • 2 lente-uitjes, fijngesneden (als garnering)

Shop gelijk je ingrediënten 

Instructies:

Voorbereiden van de kip:

Verhit een beetje zonnebloemolie in een pan en bak de stukjes kipfilet goudbruin. Haal de kip uit de pan en zet apart.

De bami koken:

Kook de eiernoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel de noedels af met koud water en laat uitlekken.

Groenten bakken:

Verhit opnieuw een beetje olie in de pan en bak de ui, knoflook en paprika tot ze zacht zijn. Voeg eventueel een madame Jeanette peper toe voor extra pittigheid, maar let op dat je deze later verwijdert als je hem niet opeet.

Smaakmakers toevoegen:

Voeg de ketjap manis, sojasaus, oestersaus, suiker, zwarte peper en het bouillonblokje toe aan de pan. Roer goed door zodat de smaken vrijkomen.

Kip en noedels combineren:

Doe de gebakken kip terug in de pan met de groenten en saus. Voeg daarna de gekookte noedels toe en roer alles goed door zodat de noedels de saus absorberen.

Afwerken:

Voeg als laatste de fijngehakte selderij toe voor een frisse touch en meng alles nog een keer goed door elkaar.

Serveren:

Garneer eventueel met fijngesneden lente-uitjes en serveer de Surinaamse bami direct.

Serveertip:

Combineer de Surinaamse bami met kip met gebakken banaan, zuurgoed of sambal voor een complete maaltijd!

 

Eet smakelijk!